DERGİLERTatil Arkadaşım-4

MÜFTÜLÜK HİZMET BİNASI DURUMU

1957 depreminden önce müstakil bir müftülük binası hatta lojmanı mevcut iken , depremden sonraki kargaşada yıllarca kirada , belediye binasında merdivenin altında en son olarak da Hükümet Konağında zemin katta iki odada hizmet vermiştir.

Muğla İli "Şahsiyeti maneviyesine" yani Özel İdareye ait olan arsa Fethiye Müftülük binası yaptırılması şartıyla Diyanet İşleri Başkanlığına tahsisi sağlanmıştır.

Türkiye Diyanet Vakfı fethiye Şubesinin öncülüğünde yaptırılan Müftülük binası , yalnız hizmet binası olarak kullanılmaktadır.Bina da kütüphane, toplantı salonu bulunmaktadır.Merkez Yeni Hamidiye Camiimizle aynı bahçede olan hizmet binamız caminin güzelliğini bozmayacak şekilde ve akdeniz mimarisine uygun bir biçimde dizayn edilmiştir.

HİZMET ARAÇ DURUMU

Fethiye İlçe Müftülüğümüze ait 1992 model Şahin marka 48 FV 930 plakalı hizmet aracı faal durumdadır.

TÜRKİYE DİYANET VAKFI FETHİYE ŞUBESİ

1981 tarihinde kurulan Türkiye Diyanet Vakfı Fethiye Şubesi büyük hizmetler vermiştir.Müftülük binası, 12 adet Kur'an Kursu, 8 adet Cami, 3 Cami yeri, 2 tarla, 12 Lojman, 3 arsası mevcuttur. Merkezde üç katlı binanın bir katı Kur'an Kursu diğer 2 katı lojman olarak kulanılmaktadır